Waarom eiwitten?

Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en vormen de bouwstenen van het leven zelf. Iedere cel in ons lichaam bestaat uit ketenen van aminozuren. Ons lichaam vervangt gemiddeld 120 miljoen cellen per minuut. Zonder voldoende eiwit is ons lichaam niet in staat beschadigde cellen te herstellen en nieuwe te bouwen, Simpel gezegd: zonder eiwitten kunnen we niet overleven.

  • Eiwit is essentieel voor groei en energie
  • Eiwit is essentieel voor reparatie en onderhoud van tissue en spieren
  • Eiwit is essentieel voor de productie van enzymen en neurotransmitters
  • Eiwit is essentieel voor een goed werkend metabolisme
  • Eiwit geeft een voldaan gevoel

Er wordt vaak beweerd dat alleen dierlijk eiwit een zgn 'compleet' eiwit is dat alle 9 essentiële aminozuren bevat. Niets is minder waar. Ook peulvruchten en erwten zijn bronnen van compleet eiwit.

YA Maaltijdvervanger bevat veel meer dan alleen maar eiwit

Hoe belangrijk ze ook zijn, je lichaam heeft meer nodig dan alleen eiwitten om gezond en actief te blijven. Daarom zijn aan YA Maaltijdvervanger twee unieke formules toegevoegd:

Fruits & Greens™

Dit hooggeconcentreerde 1:100 flavonoïdencomplex is samengesteld uit extracten van 27 verschillende groenten-, fruit- en graansoorten en bevat per gram evenveel vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en andere voedingsstoffen als honderd gram verse groenten en fruit! Fruits & Greens™ zorgt voor meer energie, en bevordert een gezond immuunsysteem en een goede darmwerking.

ModCarb™

Dit whole grain complex is een regelrechte doorbraak in suppletie. Het is gecreëerd uit zes biologische granen: haver, amaranth, boekweit, chia, gierst en quinoa. Het  is een belangrijke bron van langzame koolhydraten en Beta Glucan, een bewezen hulpmiddel bij het in stand houden van een normale cholesterolspiegel en een natuurlijke boost voor het immuunsysteem.

ModCarb® is specifiek ontwikkeld om alle essentiële macronuriënten zoals langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en de voor spieropbouw zo belangrijke electrolyten te bevatten. Daarnaast is het ook een uitstekende bron van vezels.