Voorkom spierafbraak met Young Again Maaltijdvervanger

Fit blijven met eiwitten

Nu je wat ouder wordt, wil je graag zo fit mogelijk blijven. Maar hoe doe je dat? Uit onderzoek is gebleken dat je op latere leeftijd meer eiwitten nodig hebt om spierafbraak te voorkomen. Als je fit wilt blijven, en dus je spieren in een goede conditie wilt houden, is het belangrijk voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar hoeveel eiwitten heb je precies nodig om spierafbraak te remmen? 

Spierafbraak wordt ook wel sacropenie genoemd. Het is een langzaam proces waar je in eerste instantie weinig van merkt. Gemiddeld verlies je na je 25ste levensjaar zo’n 1% spiermassa per jaar. Na je 60ste levensjaar wordt dit proces versneld met zo’n 3 tot 5% per jaar. 

Afbraakprocessen nemen de overhand

Uiteraard gaat spierafname gepaard met een afname van je kracht. Dit heeft ook een negatieve invloed op de lichaamsbalans en het looppatroon. Je kunt je hierdoor onzeker voelen, waardoor je minder gaat bewegen. Alledaagse activiteiten, zoals traplopen, spullen optillen en lopen, worden op een gegeven moment steeds meer een uitdaging. Sacropenie ontstaat door een verstoring tussen opbouw- en afbraakprocessen in het lichaam. Hoe ouder we worden, des te meer de afbraakprocessen de overhand krijgen. Ook nemen een aantal hormonen die verantwoordelijk zijn voor de opbouw en het in stand houden van bot- en spiermassa en het vermogen om eiwitten om te zetten af.  

Aanvulling eiwitinname

Door krachttraining en voldoende eiwitten in je dagelijkse voeding, kun je jouw spiermassa, -kracht en fysieke prestaties aanzienlijk verbeteren. Eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en in stand houding van spierweefsel. Voor een optimale eiwitsynthese heb je als je ouder wordt meer eiwitten nodig. Je kunt de dagelijkse eiwitinname vergroten met Young Again Maaltijdvervanger. Dit is een vegan eiwitformule die probleemloos door het lichaam wordt opgenomen. Het bestaat voor 94% uit hoogwaardig biologisch eiwit dat is verkregen uit peulvruchten en rijst. Daarnaast bevat het licht verteerbare koolhydraten, aminozuren, enzymen, vitaminen en mineralen. 

Hoeveelheid eiwitten per dag

Voor mensen van alle leeftijden geldt een standaard richtlijn van 0,8 gram eiwit per kilogram. Na je 60ste levensjaar blijkt dit echter niet voldoende te zijn om spierafbraak te remmen. Vanuit onderzoek wordt vanaf die leeftijd 1,2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht geadviseerd. Dat betekent dat je bij een lichaamsgewicht van 75 kilogram 90 gram eiwit per dag kunt innemen om spierafbraak te remmen. Young Again Maaltijdvervanger helpt je om je aan deze aanbevolen hoeveelheid eiwitinname te komen. Je lost een volle maatschep (25 gram) op in water of gebruikt het als basis voor een smoothie. Young Again Maaltijdvervanger verzekert je met gemak van een eiwitrijk ontbijt, extra kracht en snel spierherstel. En met meer dan 30 toegevoegde nutriënten kun je het zelfs gebruiken als vegan maaltijdvervanger.